Vägen till ökad glädje , energi & närvaro <3

0

Heej solstrålar!

Vilken vacker dag det har varit! Solen sken för fullt…där bakom molnen någonstans… 😉 och idag, precis NU –  blickar vi framåt! Håller blicken stadigt mot våra drömmars mål… Jag ser dom…Gör ni? 🙂

Detta år kommer fyllas med såå mycket härligheter! Så mycket glädje och tillfällen att växa som människa! <3 Älskar det! Efter en tuff tid för många så vänder vi blad och börjar om nu, tycker ni inte att det är dags?

Jag och min Själavän Natalie har såna stora magiska planer som tidigare varit lite små luddiga men på något sätt självklara ändå, om hur vi vill ha det. Vi har inte sett hela vägen fram, men NU snackar vi om att saker börjar bli glasklara! Äntligen faller pusselbitarna på plats och lyckan inombords växer sig starkare. Helt plötsligt kan vi SE våra drömmars väg såå mycket klarare och alla svar vi sökt börjar infinna sig…eller en hel del iaf :).

Min själavän och jag har mötts för att tillsammans gå denna väg och uppfylla vår stora dröm! Vi kompletterar varandra på ett sätt som jag aldrig tidigare varit med om och jag vill inte göra något av detta utan henne. Hon är min andra hälft och tillsammans blir våra ideér succé! Har vi bestämt oss för 😉

Vi har en stor vision tillsammans och under detta år kommer vi samla på oss massvis med nödvändig kunskap och inspiration för att manifestera vår dröm.

Något vi har dragit till oss i vår törst efter mer, är en mindfulness – prova på kurs. Denna gick vi på tillsammans för drygt en vecka sedan och det är därifrån bilderna är. En jättemysig lokal men tyvärr var de rätt hårda med fotografering så det blev inte så många bilder som jag hade hoppats på. Men men det får man respektera.

Hur som helst så var det väldigt givande och jag rekommenderar det varmt! Vi gick hos Mindfulnessgruppen som du finner inne på Tegnérgatan 12 i Stockholm.

Jättehärlig stämning i gruppen infann sig snabbt. Vi började med en övning på en gång och kände hur energin i rummet skiftade som i ett trollslag. Magiskt! Älskade det! Helt plötsligt kände alla sig mycket mer bekväma med varandra och vips så flödade inspirationen. Vi samlar på oss de bästa (enligt oss) från varje kurs vi går på för att sedan sätta ihop vår egna unika “grej”, är planen 🙂

Tänkte börja med och berätta lite om hur jag ser på mindfulness och ge några övningar till er om ni vill testa! Detta är mina egna tankar som snurrar 😉

Mindfulness som betyder medveten närvaro handlar om att kunna vara just det,  medveten om din närvaro. Är du det? Jag ser framför mig hur jag ibland (när jag inte är medveten om min närvaro) tittar  på världen utifrån mina ögons perspektiv som att min kropp inte finns med i bilden, förstår ni vad jag menar? Det känns lite som att världen skapas där mina ögonlinser tar vid. Som att man går omkring med en kamera och filmar livet och ser allt utifrån kamerans perspektiv…men vem är det som står bakom kameran egentligen? Vem håller i den?

Lite ballt är det när man stannar upp och lägger märke till hur sina händer dansar på tangentbordet, hur fingrarna bara “gör sin grej” och liksom “styr sig själva”.

Allt för ofta kan man uppleva att man inte känner sin kropp och det var en övning med på kursen som fick mig att känna min kropps närvaro och hur den liksom “vaknade till” och “vibrerade” på ett skönt sätt efteråt. Det är lite som när vi sätter på oss kläderna på morgonen. Då, precis när vi sätter på oss tröjan eller byxorna så känner vi dom mot vår hud men efter en kort stund upplever vi dom inte längre. Vi behöver uppleva vår kropp! Först då blir det lättare och älska, sköta om den och Lyssna på den! Herregud vad vi går på autopilot och bara kör på. Inte bra.

Likadant när det kommer till andningen som nog är viktigast av allt. Den bryr vi oss inte heller om och det är ju den som förser oss med syre så vi kan leva! Vi är ju ofta väl medvetna om andningens betydelse för vårt välmående men ändå är det inte förrän man står där med en obehaglig smärta i bröstet som man på riktigt “hör” kroppen. Jag vet, det är inte klokt! Om vi lär oss att medvetet styra andningen så kommer vi uppleva oss mycket piggare, mer välmående och lugna –  fria från stress. Om VI tar oss tiden att uppmärksamma oss själva och vårt NU så kommer så många bitar runt omkring oss falla på plats och vi får ett mer meningsfullt liv – För att vi ser det och känner det – NU.

  • En av övningarna handlade om att man ska bli uppmärksam på sin kropp som jag berättade om.  – Börja med att ta tre djupa andetag och varva ner i dig själv. Gnid händerna mot varandra och skapa friktion. Sedan klappa en arm i taget – först på översidan av underarmen upp mot överarmen och sedan gå ner igen och klappa insidan av armen. Klappa dig sedan över till den andra armen  och upprepa samma procedur ( minus att gnida händerna mot varandra).  Klappa sedan dig upp igen till axlar där du använder båda dina händer för att klappa dig igenom en kroppsdel i taget ner mot fötterna – glöm inte insidan av benen och baksidan av kroppen. Sätt igång blodflödet i kroppen – klappa igång kroppen nu 😉  Efteråt stanna upp och ta tre nya djupa andetag och känn hur kroppen svarar på denna beröring. Reflektera lite över vad du känner i din kropp – här och nu.

 

  •  Andningen – Koncentrera ditt medvetande på andningen.
  1. Andas in djupt genom näsan och riktigt känn luften strömma genom näsan och ner i dina lungor . Känn in ända ner i magen.
  2. Andas sedan långsamt ut genom näsan…
  3. Återupprepa in – och utandningen och var medveten under andningen
  • En tredje övning är att fokusera 3 av dina sinnen samtidigt. T.ex att du tittar på en punkt, kanske en brinnande låga för att samtidigt fokusera på ett ljud, som blåsten utanför fönstret och till sist känna efter hur te.x det känns att sjunka ner med benen i soffan.

Det får bli ett nytt inlägg om mer kring mindfulness i sin helhet en annan dag, för jäklar vad detta inlägg blev långt! :p

Ta hand om er allihop! <3

Sprid ljus och Kärlek – SÅ många behöver det!

 

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke